Na wstępie ważna informacja – nie jest to miód z dodatkiem migdałów, ale miód pozyskany z pożytków migdałowych, czyli kwiatów drzewa migdałowego. W stu procentach naturalny.
Kraj pochodzenia – Hiszpania.
Miód migdałowy jest ewenementem miodowym. Tylko najbardziej doświadczeni pszczelarze mają wystarczającą wiedzę, aby pozyskać miód z kwiatów migdałowca, który kwitnie na południu Europy jako jedne z pierwszych – już w lutym.
Słodki, z nutą migdału – czasami z gorzkawym akcentem, bardzo smaczny. Zawiera bogactwo pyłku kwiatów migdałowych.
Właściwości migdałowca są znane i doceniane na całym świecie – to przede wszystkim dobroczynny wpływ na serce i układ krwionośny, obniżenie ciśnienia. Ale toni nie wszystko. Działa skutecznie na cerę. Pomaga zachować młody wygląd. Wzmacnia włosy i paznokcie. Miód idealnie nadaj się jako maseczka i szampon.
W połączeniu z enzymami pszczelimi, pyłkiem i witaminami – doskonałość w czystej postaci. Zdrowie murowane!
Jest jeszcze jedna właściwość miodu migdałowego – niesamowity potencjał w kuchni!
Uwaga. Migdały mogą uczulać. Co nie znaczy, że miód z kwiatów migdałowca uczula. Ze względu na bezpieczeństwo dla osób z alergiami zalecamy ostrożność i czujność podczas spożywania miodu migdałowego.
Wszystkiego najzdrowszego! Z naszymi miodami to łatwe.
Ta strona wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Pliki te wykorzystywane są do gromadzenia statystyk odwiedzin naszej witryny. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.
Zadaj pytanie dotyczące Miód migdałowy Hiszpania 350g - miody świata
Proszę czekać...