Powstaje w inny sposób niż miody nektarowe (kwiatowe) - ze spadzi mszyc, która pozyskiwana i przeobrażana przez pszczoły daje niesamowity efekt w postaci gęstego i aromatycznego miodu spadziowego.
Nasz naturalny miód spadziowy pochodzi z Bieszczad. Jest miodem rzadkim jeśli chodzi o występowanie i gęstym gdy mówimy o jego konsystencji. Ciemnej barwy, długo krystalizujący, o zdecydowanym smaku i nucie żywicznej jodeł z najczystszego zakątka Polski.
Miód jodłowy jest bogatszy w witaminy i minerały niż miody kwiatowe. Jest naturalnym źródłem witaminy B (B jak Bardzo jej dużo w miodzie spadziowym) oraz A, C i K. Mikroelementy, których spadź ma niemalże w nadmiarze, to: magnez, wapń, żelazo, fosfor, potas. Jak każdy miód jest organiczną formułą bakteriobójczą i przeciwzapalną. Ból gardła, przeziębienie? Dla miodu leśnego to żaden przeciwnik! Poza tym wspomaga układ trawienny, układ krążenia, system odpornościowy organizmu, wspomaga oczyszczanie z toksyn. Jest naturalnym remedium dla astmatyków i alergików. A do tego zbawiennie wpływa na pracę najważniejszego mięśnia naszego ciała - mózgu.
Miód leśny pochodzi z krainy, gdzie czystość natury, lasu, ziemi i powietrza jest bliżej człowieka (i pszczół) niż w innych zakątkach kraju - dziewiczych Bieszczad.
Miód spadziowy jodłowy z Bieszczad - właściwości:
I można by tak jeszcze i jeszcze... Ciekawy fakt. Miód spadziowy podawany jest górnikom w kopalniach uranu. Neutralizuje nawet skutki kontaktu z tym szkodliwym metalem ciężkim.
69,00 zł
Miód spadziowy jodłowy iglasty 1.1 KG - BieszczadyTa strona wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Pliki te wykorzystywane są do gromadzenia statystyk odwiedzin naszej witryny. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.
Zadaj pytanie dotyczące Miód spadziowy jodłowy 350g Bieszczady
Proszę czekać...